Per Nyrén gästar invigningskonserten

Per Nyrén, stor publikfavorit som musikberättare för Helsingborgspubliken, kommer tillsammans med Per Tengstrand att ge invigningspubliken en introduktion till Beethovens pianosonater.

516619351

Biljetter till invigningskonserten

Vid den första konserten med Beethovens tre inledande sonater får publiken en chans att lyssna till när Per Tengstrand och Per Nyrén tillsammans ger en introduktion till Beethovens pianosonater. Hur framfördes sonaterna på Beethovens tid? Spelade han dom själv? Vad för stilar går Beethoven igenom i de 32 sonaterna? Vad kan man lyssna efter i musiken? Och som avslutning ställer Per Nyrén några frågor till Per Tengstrand om arbetet med att lära sig all denna fantastiska musik.
 ——–
Per Nyrén ser sig själv lite som en gammaldags folkbildare och har under många år föreläst om musik och varit presentatör både vid kammarkonserter och symfoniorkesterns konserter. Han startade Helsingborgs Konserthuskör och kammarkören Felicitas. Under 70- och 80-talen var Per verksam som pianist i Nils Weihagers Pianotrio och Helsingborgs Kammarsolister. Per var med att starta Helsingborgs Kammarmusikförening 1981, som då hade sin verksamhet på Vikingsbergs konstmuseum och hette Musik på Vikingsberg.

Under åren 2001-2005 var Per musikproducent på Dunkers kulturhus. Han lämnade Konserthuskören som dirigent 1990 men bildade 10 år senare Chorus Amici, en kör som består av sångare som tidigare sjungit i Konserthuskören.

%d bloggers like this: