BEETHOVENSAFARI 2020:Releasekonsert S:ta Anna Kyrka 26 maj!

BEETHOVENSAFARI 2022!

Beethovensafari: Programsläpp med konsert och safarifilm!

Vi släpper sommarens program med en speciell konsert 26 maj.

BILJETTER

Bli först med att få programmet och chans på biljetter för sommarens Beethovensafari den 26 maj, då Per Tengstrand och Viktor Bergendal ger en konsert med Beethoven, Brahms och Schubert där sommarens program presenteras! Konserten blir ett unikt event då det inleds med en visning av Pers dokumentär om förra årets Beethovensafari. Mingel och möjlighet att köpa biljett finns såklart. 

PROGRAM

Filmvisning av “Safaridokumentär”

Mingel och presentation av sommarens Beethovensafari

KONSERT:

Ur Beethovens Kreutzersonat

Ur Brahms violinsonat i A-dur

Samt musikaliska pärlor av Schubert, Grieg och andra

Varmt Välkomna!

Per Tengstrand och Viktor Bergendal

Beethovensafari 2021

Självklart bjuds Helsingborgarna på ett Beethovensafari även denna sommar, det är minsann femårsjubileum detta år! Naturligtvis med Ludwig van Beethovens underbara musik, men vi kommer också att ha en gästkompositör, och det är ingen mindre än J.S. Bach. Vid varje konsert kommer vi att ha ”kvällens Bach”!
Det har blivit en populär tradition att fylla kyrkorna i Helsingborg med omnejd med vacker musik av Beethoven, och vi är glada att det kan fortsätta. Samtliga konserter kommer att ges under gällande restriktioner och utan paus. 

Vid samtliga konserter bjuder Kullamust på förfriskning!

Begränsat antal VIP-paket samtliga fem konserter (SLUTSÅLT)

PROGRAM 2021

5/8, Vikens Kyrka: GOLDBERGVARIATIONERNA

Bachs kanske mest älskade och mytomspunna verk för klaver, Goldbergvariationerna, får inleda sommarens Beethovensafari. Denna sommar är ju Bach “huskomponist” och därför blir det en praktfull start med Per Tengstrand vid flygeln i Vikens Kyrka.

KONSERT 19.00 UTSÅLT

***

8/8, Höganäs Kyrka: KREUTZERSONATEN

Beethoven banade ständigt nya vägar i sitt komponerande. Kreutzersonaten är den första sonat som skrivits för violin och piano där violinen är lika kraftfull och virtuos som pianot. Det slår gnistor och blixtar och dunder i denna makalösa musik, här i Viktor Bergendals tappning med Per Tengstrand vid flygeln.

KONSERT 16.00 SLUTSÅLT

EXTRAKONSERT 18.00 SLUTSÅLT

***

En lättsam kväll där Viktor Bergendal och Per Tengstrand framför sina och lyssnarnas favoriter. Månskensonaten, violinmusik av Elgar, Kreisler och mycket annat!

10/8, Gustav Adolfs Kyrka: MÅNSKENSONATEN & PUBLIKENS FAVORITER

KONSERT 19.00 SLUTSÅLT

EXTRAKONSERT 17.00 SLUTSÅLT

***

12/8, St:a Anna Kyrka: DIABELLIVARIATIONERNA

Alfred Brendel har beskrivit Diabellivarationerna som det största pianoverket i musikhistorien, och detta blir det andra stora variationsverket för solopiano under årets safari. Diabellivariationerna är helt klart inspirerade av Goldbergvariationerna, och därför blir det extra spännande att publiken kan lyssna på båda verken, Diabelli dessutom i den vackra S:ta Anna med fantastisk akustik.

EXTRAKONSERT 17.00 SLUTSÅLT

KONSERT 19.00 SLUTSÅLT

***

15/8, Vikens Kyrka: KEJSARKONSERTEN

Det har blivit en tradition att avsluta med Kejsarkonserten i Vikens Kyrka, i version för piano och stråkkvartett. 1809 börjar Beethoven skriva på sin femte pianokonsert, som skulle bli hans sista. Konserten är briljant, majestätisk och innehåller både klanger och karaktärer som sjuder av militärt heroisk anda. Som kontrast till detta majestätiska verk kommer kvällens stråkkvartett bjuda på några sköna sommartoner innan Kejsarkonserten.

KONSERT 16.00 SLUTSÅLT

EXTRAKONSERT 18.00 SLUTSÅLT