25/8: GRIEGS PIANOKONSERT

En av Skandinaviens mest framgångsrika unga stråkkvartetter gästar sommarens Beethovensafari!

BILJETTER

Vi är mycket stolta att kunna presentera högklassiga gästartister vid konserten i Höganäs vackra kyrka den 25 augusti! Detta sker tack vare extern sponsring vilket vi naturligtvis är mycket glada och tacksamma över.


Den danska stråkkvartetten NOVO Quartet har mottagit Léonie Sonning priset samt vunnit Danska Radions Kammarmusiktävling. Man har också konserterat flera gånger med Per Tengstrand och det blir naturligtvis ljuvt samspel mellan dessa musiker även vid denna konsert, och detta i Edvard Griegs fantastiska pianokonsert i Pers arrangemang för piano och stråkkvartett!


Kvartetten inleder konserten med två satser ur Beethovens stråkkvartett Op. 59 nr. 2, i den samling som kallas “Rasumovskykvartetterna” och som räknas som mästerverk. Därefter tar Viktor Bergendal över scenen och spelar ur Beethovens populära “Vårsonat” med Per Tengstrand vid flygeln, som sedan avslutar med Griegs mäktiga pianokonsert med våra danska gäster.


Vi kan lova att det blir en storartad kväll med underbar musik och fantastiska musiker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s